Solidan krov nije pokriven samo jednom ljepenkom, nego i parnom branom, baznom podlogom i izolacijom. Ti isti su spojeni sa tekućim proizvodima, primer-ima, hladnim ljepilom, mastik ljepilom,.. Završnu ljepenku je moguće postaviti na dva načina – toplim (paljenjem) ili hladnim (ljepljenjem) spajanjem – rubovi se u oba slučajeva pale zbog sigurnije zaštite.

DERBIGUM® ima u ponudi sve potrebne hidroizolacijske materijale (toplinska izolacija nije uključena) za dugotrajnu zaštitu Vašeg objekta. Optimalna zaštita, štednja energije,
vrt na krovu, ekološki proizvodi,… Šta god imate na umu, DERBIGUM® nudi pravo riješenje.

Kao jedinstveni proizvodi, način postavljanja DERBIGUM® membrana je malo drugačiji od ostalih. U nastavku, nekoliko pravila za jednostavnije, sigurnije i učinkovitije postavljanje.

1. Korištenje isključivo PROPAN plin – jednostavnije i sigurnije za paljenje.
2. Plamen je direktno usmjeren na donju stranu ljepenke – točka omekšanja je +150°C
3. 10 cm svakih rubova se uvijek griju i spajaju – i ako hladno nanošeno (ljepljeno), uvijek sve rubove palit zbog sigurnosti.
4. Sve čoškove površine poduplati i također toplom metodom spojiti – slaba točka površine, duplo zaštiti za sigurnost.

* Kako bi realizirali plan na što kvalitetniji način, preporučujemo da kontaktirate naš tim koji je educiran u tvornici DERBIGUM® u Belgiji

DERBIGUM SP FR
Sastoji se od miješavine napravljene od specifičnog bitumena, modificiran sa visokokvalitetnim polimerima i od dva dodatna različita pojačanja – staklenog vlakna i nepletenog poliestera.
Jedinstvenost miješavine i odabranih sastojaka osigurava njenu trajnost i izdržljivost na vatru (samogaseća). Stakleno vlakno je zaslužno za savršenu stabilnost te za otpornost na temperature i UV zrake, a nepleteni poliester za izdržljivost na udarce i trganje.

 

DERBIGUM GC
Sličan kao i DERBIGUM SP FR, razlikuju se po izdržljivosti koju su za membranu GC povećali kako bi odgovorala na sve uvjete za civilnu, inžinjersku gradnju.

 

 

 

 

DERBIGUM AR (SP i GC)
Ima identičnu karakteristiku kao i DERBIGUM SP i GC, uz dodane tvari koje čine ovu membranu anti-korijen. Koristi se ispod zelenih krovova, kako bi zaštitili površinu od probijanja korijena.

 

 

 

DERBICOLOR FR
Membrane imaju završni sloj od glatkih pahulja (prirodne boje – svijetlo i tamno sivo) ili granula (obojene – zelene i smeđocrvene). Uz lijepi estetski izgled površine, ova membrana zahvaljujući njenom pojačanju od staklenog vlakna i poliestera, je izdržljiva na trganje i probadanje.

 

 

DERBICOLOR FR Olivine
Sadrži iste karakteristike kao i DERBICOLOR FR jedino umjesto pahulja i granula, na površini ima prirodne kristale minerala Olivine.
Taj mineral je jedan od najčešćih minerala na svijetu i on neutralizira CO2 iz atmosfere. Kada pada kiša CO2 će reagirati u kontaktu sa Olivine-om i pretvoriti se u dvije ekološke substance: silicijev dioksid i magnezijev karbonat.

 

DERBIBRITE NT
Bijela membrana impregnirana akrilnim premazom sa velikim kapacitetom reflektiranja.
Koristi se kao pasivni hladnjak te tako štedi energiju i tijekom njenog vijeka reducira stvaranje CO2.

 

 

DERBIPURE
Membrana biljnog porijekla, bez bitumena! Također je pojačana sa staklenim vlaknom i poliesterom te impregnirana sa akrilnim bijelim premazom sa velikim kapacitetom reflektiranja. Kao i DERBIBRITE NT ima karakteristiku pasivnog hladnjaka te također smanjuje stvaranje CO2.